esmaspäev, oktoober 04, 2010

Sügis

Kirjutatakse sügisest, vähemalt blogides, mida ma jälgin ning peab mainima, et ega mul selle aastaaja vastu midagi ei ole. Nii kaua, kui ei saja. Nii kaua, kui tuul ümber ei puhu ja nii kaua, kui pisikud õhus, mitte minus, keerlevad. Pläskust paistab Toomemägi ka selline ilus, kollakas-puna roheline. Meeldib.
Mängudest ka. Olen viimased paar päeva F1 2010 proovinud. Kuigi ma eriline racingu sõber ei ole, siis tuleb, nagu ka sügisega, nentida, et tegemist on täitsa korraliku teosega. Taaskord pole küll kindel, kas 40 naela väärt, aga 30 kandis soovitaks. Mäng on ehk meedias isegi liiga üles haibitud ning seetõttu on osad arvustused olnud pigem kriitilised, just liigset promo arvestades. Minust on see õnneks mööda läinud.
Aga nagu mainitud, mäng on tore. Teed oma karakteri, kelle rahvuseks saab isegi eestlane valida, luksus, mis paljudes teostes puudub. Võimalik on alustada karjääri mõnes tagumiseotsa meeskonnas ning vaikselt üles poole ronida. Minu tegelase valikuks sai BMW Sauber, mis sirgetel küll eriline püss ei tundu, kuid keskmise raskusastmega on täitsa pingeline. Enne igat etappi annab meeskond teatud tingimused, mis võiksid täidetud olla (pead lõpetama vähemalt 14. jm), samuti on kasulik oma meeskonnakaaslast edestada, et teenida pluss punkte ning jääda silma mõnele paremale meeskonnale, sest erinevalt 96. aasta Sega F1-est tundub siin autodel ka väike vahe olevat:). Reaalsuse huvides võbi pärast sõitu anda intervjuusid ja poodiumikoha järel osaleda pressikonverentsil. Samuti on muudetud elavaks aeg boksis, kus saab suhelda oma võistlusinseneri, rehvipealiku ja meeskonnakaaslasega. Karjääri juures on, vähemalt minu meelest, huvitav asjaolu, et enne igat võistlusnädalavahetust, on võimalik 10% haaval määrata võistluse pikkus. Nii on võimalik sõita enda lemmikuid täispikkuses ja ebameeldivaid radu veidi lühemalt.
Lisaks karjäärile on võimalik oma oskusi proovida ajasõidus, valitud võistlusnädalavahetusel ning läbi xbox live ka teiste mängijatega. Olemas on ka system-linki toetus, kuid vaevalt seda eriti kasutatakse, vähemalt Eestis.
Graafika on ilus, eriti, kui vihma sajab. Samuti valgusefektid ning kokkupõrked. Mängijal on, erinevalt raskusastmelt, kasutada ka teatud hulk nn. flashback´e, millega avarii või muu vea korral aega tagasi saab kerida.
Ise annaks teosele 7/10. Selline mini-arvustus siis :)



Sügis tuleb üldse põnev, sest ilmumas on veel sellise teosed nagu:





Kommentaare ei ole: